• images/slider7/13LOGO2019NaamLogofw.png

Druten
Plaats: CP Veerdam in Druten

Datum: 27/10/2019 t/m 29/10/2019

 

De weersverwachting voorspelde een paar mooie dagen, dus een reden om er weer eens op uit te trekken.
Tijdens het surfen op het web kwamen we een nieuwe CP tegen in Druten. Deze CP ligt aan de Waal, een rivier waar altijd veel te zien is zodat de keuze snel gemaakt was.
Zondag dus de camper tevoorschijn gehaald en snel ingepakt. We vertrekken om half elf richting Druten.
Het is relatief rustig zodat we lekker kunnen doorrijden en om half één aankomen op de CP.

Druten01De CP is een onderdeel van De Veerdam, dé nieuwe pleisterplaats van het land van Maas en Waal. Aan het steiger ligt een voormalig bunkerschip bestaande uit verschillende horecagelegenheden en een bed & breakfast. Ook biedt het onderdak aan de sanitaire voorzieningen voor de CP. In de zomermaanden vaart vanaf deze plek het fiets- en voetveer naar Dodewaard. Op de Veerdam zelf zijn tafels en bankjes aanwezig waar je kunt uitrusten of simpelweg kunt genieten aan de Waal.
De geplande CP is nog niet te gebruiken zodat we op de veerdam mogen staan waardoor we een riant uitzicht over de Waal hebben.
We betalen € 14 per nacht incl. stroom en alle voorzieningen.

Direct na aankomst krijgen we bezoek van de havenmeester die enthousiast alles verteld van De Veerdam en ons later ook nog een uitgebreide Whatsapp stuurt met alle informatie.

We gaan eerst eens op ons gemak eten en genieten van het uitzicht op de Waal. Dankzij onze 24-uurs economie is het ook op zondag druk zodat we genoeg te zien hebben.
's Middags lopen we eerst een stuk langs de rivier om vervolgens via Druten terug te keren naar de CP.
Druten is een middelgrote plaats zonder echte bijzonderheden.

Als de maandag opstaan schijnt de zon en is er bijna geen wind, kortom ideaal fietsweer.
We verlaten Druten en rijden over de Waaldijk via Boven-Leeuwen naar Beneden-Leeuwen. We rijden grotendeels over Waaldijk waardoor we een mooi uitzicht hebben.
Druten02Bij Beneden-Leeuwen volgen we de Waaldijk tot we de N323 kruisen. Via een trap klimmen we naar boven en komen terecht op de brug over de Waal. In een auto of een camper rijd je in een oogwenk over dit soort bruggen maar op de fiets krijg je een goede indruk van de grootte van dit soort bouwwerken.
Aan de andere kant dalen we weer af naar de Waaldijk en rijden we richting Ochten.
We willen in Ochten wat eten en koffiedrinken maar merken dat dit buiten het seizoen op maandag niet gemakkelijk is. Uiteindelijk doen we inkopen bij de Aldi in Ochten en zoeken daarna een bankje op de Waaldijk om een broodje te eten.
We vervolgen onze weg over de dijk en komen via Dodewaard aan bij de Tacitusbrug. We vinden aan de oostkant van de brug een trap omhoog en rijden de brug over. Aan de andere kant is er ook weer een trap naar de Waaldijk.
Via Deest rijden we naar Druten.
We hebben een rondje van 45 km gefietst en hebben behalve een klein buitje in de buurt van Ochten mooi weer gehad.
Onderweg viel ons op dat er naast zand- en grindwinning ook veel projecten zijn in het kader van natuur en milieu.

De rest van de dag zitten we lekker in de camper en genieten van het uitzicht.

Dinsdagmorgen is het koud maar mooi zonnig. Helaas moeten we vandaag weer naar huis.
Om tien uur verlaten we Druten. Als we bij de A50 komen zien we dat in noordelijk richting het verkeer stil staat, een file zover we kunnen zien.
We rijden door om binnendoor via Nijmegen naar Arnhem te rijden waar we bij Velp de A12 oprijden. De rest van de trip is het rustig zodat we om twaalf uur weer thuis zijn.