• images/slider7/13LOGO2019NaamLogofw.png

Wijhe
Plaats: CP de Loswal in Wijhe

Datum: 08/10/2019 t/m 10/10/2019

Wijhe0108-10-2019

Ondanks de minder mooie weersverwachting lokt het toch om nog even weer met de camper op stap te gaan.
Daar we pas 's middags kunnen vertrekken hebben we een bestemming opgezocht op maximaal een uur rijden en waar we ook bij slecht weer wat te zien hebben.
Onze keuze is gevallen op de CP in Wijhe omdat deze op 55 km afstand ligt en uitzicht heeft op de IJssel.
Rond twee uur komen we aan op CP de Loswal in Wijhe. De CP ligt op het terrein van de oude loswal en en bestaat uit twee rijen camperplaatsen met in totaal plaats voor 22 campers.
Slechts één rij heeft 8 stuks stroomaansluitingen die niet door de gemeente maar door de CP beheerder zijn aangelegd. De gemeente wil dit niet omdat de CP in de uiterwaard ligt en dus onder water kan komen te staan.
Bij het begin van het terrein is een saniplaats. Lozen en water is gratis.
Wij betalen incl. stroom en toeristenbelasting € 10,50 per nacht.

We zijn mooi op tijd dus lopen we Wijhe nog even in.

Het centrum is klein maar gezellig. Het is een plaats die in het verleden langzaam gegroeid is en daardoor geen duidelijke structuur heeft maar een beetje rommelig aandoet, wat ook zijn charme heeft.
Na een paar inkopen gaan we terug naar de camper.
Het is de hele dag bewolkt met een koude wind. De temperatuur is blijven steken op 14 graden.

09-10-2019

De weersvooruitzichten voorspellen in de loop van de dag regen zodat we op tijd vertrekken voor een rondje fietsen.
We steken bij Wijhe met de veerpont de IJssel over en rijden over de IJsseldijk naar Olst. Het is verrassend rustig zodat we heerlijk relaxed kunnen fietsen.
Wijhe02Onderweg komen we langs één van de maatregel die genomen zijn om het water te beheersen. De hoogwatergeul Veessen-Wapenveld  geeft bij hoogwater de IJssel de ruimte. De geul tussen Veessen en Wapenveld is 8 kilometer lang en tussen de 550 en 1.500 meter breed. De inlaat met 60 kleppen is een imposant bouwwerk.
Bij Olst steken we weer met een veerpont de rivier over en rijden het centrum in.
Olst lijkt veel op Wijhe. Een gezellig beetje rommelige plaats.
Na een kop koffie verlaten we Olst en rijden richting Wijhe.
Onderweg bezoeken we het informatie "IJssel Den Nul". Het Infocentrum is gelegen op een fantastische locatie langs de IJssel aan de rand van het natuurontwikkelingsgebied de Duursche Waarden. De boomgaard van het Infocentrum, waterspeelplaats en drijfbrug sluiten aan op de wandelroutes in de waterrijke omgeving van de uiterwaarden langs de IJssel.
Terug bij de camper gaan we eerst eten.

's Middags lopen we nog even Wijhe in om een paar inkopen te doen. Als we teruglopen naar de camper worden het steeds donkerder en vanaf vijf uur regent het regelmatig zodat we ons plan om in Wijhe te gaan eten niet uitvoeren.
De rest van de avond blijven de regenbuien elkaar opvolgen en daalt de temperatuur al snel naar 10 graden.

10-10-2019

Als we opstaan is het nog steeds bewolkt en regent het regelmatig zodat we op ons gemak ontbijten en daarna alles klaar maken voor vertrek.
Rond half elf vertrekken uit Wijhe en rijden na een uurtje De Krim binnen.