• images/slider6/13LOGO2018NaamLogo.fw.png
Steenderen
Plaats: Camperplaats Landlust

Datum: 12/10/2018 t/m 14/10/2018

Zoals we meestal doen voor onze korte tripjes in Nederland zoeken we een plaats uit waar we nog nooit geweest zijn en zoeken dan op Campercontact een camperplaats op. Als criterium houden we een maximale afstand van ongeveer 20 km aan, een afstand die we, ook bij slechter weer, gemakkelijk kunnen overbruggen met de fiets.
We waren nog nooit in Doesburg geweest en vonden in Steenderen camperplaats Landlust.
Voor een paar dagen nemen we meestal niet zoveel mee zodat we om elf uur naar Steenderen vertrokken.
Gelukkig hadden we voor ons vertrek nog even de "vanAnaarBeter" geraadpleegd die ons vertelde dat op onze route de N48 en de N348 afgesloten zijn.
Via Almelo, de A1 en Zutphen rijden we in anderhalf uur naar Steenderen.
Steenderen01De camperplaats ligt achter een winkel waar o.a. de VVV in gevestigd is.
Het is een ruime camperplaats voor maximaal 12 campers op grasondergrond met beton rijsporen zodat de plaatsen voor de campers vastliggen.
Er zijn voldoende 6 Amp. stroomaansluitingen en wifi is te gebruiken over de hele camperplaats.
Bij de inrit zijn alle sanivoorzieningen en via de tuin kun je de wc/douche bereiken.
We betalen € 12,50 per nacht incl. alle voorzieningen.

Als we ons om half twee inschrijven in de winkel worden we van zoveel informatie voorzien dat we nu al weten dat we dit weekend tijd tekort zullen hebben.
Na het eten stappen we op de fiets een rijden naar Bronkhorst het kleinste stadje van Nederland.
Bronkhorst onstond rond kasteel Bronckhorst, genoemd naar het roemruchte geslacht Bronckost wat nu de naam is van één van de grootste gemeentes in Nederland.
Helaas is van het kasteel niets meer over maar het oude stadje Bronkhorst is zeker een bezoek waard.
We rijden nog even door naar de veerpont over de IJssel. Door de lage waterstand is er van de IJssel weinig meer over en we zien dat de vrachtschepen maar half beladen zijn.
We rijden via de plaatselijk supermarkt terug naar de CP.
's Avonds merken we dat we in oktober zitten want ondanks de hoge temperaturen overdag daalt na zonsondergang de temperatuur toch wel snel.

Zaterdag rijden we na ons ontbijt weer naar Bronkhorst maar gaan nu het fietspad over de IJsseldijk op richting Doesburg.
Het is stralend weer met weinig wind, dus ideaal fietsweer.
Na een tochtje van een uur over de dijk zijn we rond twaalf uur in Doesburg. We gaan eerst de inwendige mens versterken en lopen dan naar het centrum.
Hier is nog duidelijk te zien dat Doesburg al in 1237 stadsrechten kreeg en door zijn strategische ligging aan de IJssel lange tijd een belangrijke vestingstad was.
We bezoeken de Martinikerk die in de Tweede Wereldoorlog werd opgeblazen maar nu weer in volle glorie in het centrum staat.
We lopen langs de IJssel naar de jachthaven waar ook een CP is. Deze valt ons tegen, het zijn grote parkeerplaatsen langs de rand van de parkeerplaats bij de jachthaven.
Op de terugweg nemen we een andere route. We laten ons leiden door de diverse caches die tussen Doesburg en Steenderen verstopt liggen waardoor we twee keer zo lang onderweg zijn.
Ons valt wel op dat het aan deze kant van de IJssel een zeer weids landschap is met bijna uitsluitend grasland.
's Avonds rijden we nog even rond door Steenderen en omgeving en komen langs één van de grootste aardappelverwerkers ter wereld, Aviko.
Aan de NO kant van Steenderen is deze fabriek iets te ruiken, maar gezien de omvang van de fabriek valt het erg mee.
Net als gisteren daalt na zonsondergang de temperatuur zodat we niet lang meer buiten zitten.
Steenderen02
Zondag is het weer stralend weer zodat we de morgen benutten om naar Baak te rijden. We hebben in de bossen rond het landgoed Baak een mooie serie caches gevonden die we vandaag willen opzoeken.
Om twaalf uur hebben we de caches gevonden en gaan terug naar de CP.
Na het eten ruimen we op en vertrekken om twee uur naar huis.
Nu rijden we ook weer via Almelo en zijn om half vier thuis.
Het was een heerlijk weekend met zomerse temperaturen en weinig wind waardoor we veel hebben kunnen via fietsen in een mooie omgeving. CP Landlust was hiervoor een heel goed uitgangspunt.