• images/slider6/13LOGO2018NaamLogo.fw.png
Slochteren
Plaats: Camperplaats Duurswoldje

Datum: 13/07/2018 t/m 15/07/2018

Camperplaats Duurswoldje is één van de weinige camperplaatsen waar we vaker komen. Enerzijds omdat dit een heerlijke no nonsens camperplaats is en anderzijds omdat we dan op ons gemak op familiebezoek kunnen gaan.

Duurswoldje02Vrijdag vertrekken we rond elf uur richting Duurswoldje waar we na een uurtje aankomen.
Tot onze verbazing staan er nog maar twee campers. We hadden verwacht dat het drukker zou zijn.
CP Duurswoldje biedt plaats aan zeven campers op een stevige grasondergrond.
Er is een sani-voorziening, voldoende stroomaansluitingen en Wifi.
We betalen € 8 per nacht incl. alle voorzieningen.
Binnen tien minuten is de camper opgesteld en kunnen we eten.
's Middags stappen we op de fiets en gaan we richting Hellum, gewoon even een lekker rondje fietsen. Het weer is ideaal, droog en niet te warm.
's Avonds lopen we nog even naar de "baggerputten", een mooi stukje natuur waar het bijna altijd rustig is.

Zaterdagmorgen is het stralend weer.
Na het ontbijt stappen we op fiets om een rondje rond het Schildmeer te fietsen. We hebben m.b.v. de fietsknooppunten een route uitgestippeld rond het Schildmeer. De route gaat grotendeels langs kleine weggetjes en fietspaden.
We hadden niet verwacht dat we in het wijde, vlakke Groningerland zo'n mooie route langs zoveel mooie plekjes zouden fietsen.
's Middags blijven we lekker in het zonnetje bij de camper zitten.


Duurswoldje01Zondagmorgen is het lekker weer zodat we na het ontbijt naar Slochteren gaan voor een bezoek aan de Fraeylemaborg.
De Fraeylemaborg is gelegen op een landgoed van ruim 23 hectare. De borg werd in de middeleeuwen als steenhuis gesticht en groeide uit tot een imponerend gebouw met invloedrijke bewoners.
De laatste bewoners, de familie Thomassen à Thuessink van der Hoop van Slochteren, verkochten de borg in 1972 aan de Gerrit van Houten Stichting. Na restauratie werd de Fraeylemaborg museum.
In de zomer van 2018 spelen kinderen op het landgoed Fraeylemaborg de hoofdrol. ln de follies in het park zijn foto’s tentoongesteld van ‘Borgkinderen van nu’. Fotografen Sylvia Germes, Lia Tamminga en Wilco van der Laan laten elk een originele hedendaagse kijk zien op dit thema.
Rond één uur keren we terug naar de camperplaats.
Na het eten is ons weekendje Slochteren alweer voorbij en vertrekken we richting De Krim, waar we om drie uur aankomen.