• images/slider6/13LOGO2018NaamLogo.fw.png

Brantgum
Plaats: CP Veldzicht in Brantgum.

Datum: 22/05/2018 t/m 24/05/2018

Tijdens het zoeken naar een volgend doel voor een campertrip zagen we dat we Dokkum nog nooit bezocht hadden. Hoog tijd om hierin verandering te brengen.
Op Campercontact vonden we CP Veldzicht in Brantgum. Deze CP ligt op 6 km van Dokkum en 6 km van de Waddenzee.

Brantgum01Dinsdagmorgen was de camper snel ingepakt zodat we om elf naar het Noorden vertrokken.
Via Hoogeveen, Beilen en Drachten reden we in anderhalf uur naar Brantgum.
Camperplaats Veldzicht ligt aan de oostkant van Brantgum. Het is een voormalig akkerbouwbedrijf waar achter het bedrijf een camperplaats is ingericht met 20 ruime plaatsen.
De camperplaats is voorzien van sani-voorzieningen, Wifi en 16 A stroomaansluitingen. De ondergrond is gras met verhardingsstroken voor de camper.
We betalen € 11 per nacht incl. alle voorzieningen.
De camperplaats ziet er erg netjes uit en wordt ook goed onderhouden.

Na een erg vriendelijk ontvangst gaan we eerst even eten om vervolgens de fietsen te pakken.
We besluiten eerst richting Holwerd te gaan en daarna te kijken bij de veerboot naar Ameland.
Toen we van huis vertrokken was een T-shirt voldoende, maar er waait een harde NO wind en het is goed te merken dat het zeewater nog koud is, want een vest is geen overbodige luxe.
Aan het eind van de veerdam kijken we een tijdje naar de bedrijvigheid die altijd heerst rond de veerboten naar de Wadden.

Terug bij de camper kunnen we nog heerlijk in het zonnetje en uit de wind buiten zitten. Als echter de zon achter de bomen verdwijnt daalt de temperatuur snel zodat we lekker binnen gaan zitten.
We hebben op marktplaats een andere CI module gekocht zodat we nu ook weer onze TV kunnen gebruiken. We hebben de TV niet zo vaak aan, maar het is wel lekker om even het jounaal te kijken.

Brantgum03Woensdagmorgen ziet het er best vriendelijk uit. Redelijk zonnig maar helaas nog steeds een harde wind uit het NO.
Om half elf vertrekken we naar Dokkum. Het grootste deel hebben we de wind schuin achter ons zodat we redelijk snel in Dokkum.
Dokkum heeft een verrassend mooi centrum waar de oude stads-structuur met z'n grachten nog duidelijk zichtbaar is.
We bezoeken het museum van Dokkum waar veel aandacht is voor de moord op Bonifatius in 754. De expositie die hier ingericht is geeft een veel duidelijker beeld van  Bonifatius dan de geschiedenislessen op school.
Ook ontdekken we hier dat Dokkum lange tijd een bedevaartsoord is geweest waar Bonifatius centraal stond.
Na ons museum bezoek gaan we eerst eens lekker eten.
Hierna gaan we Dokkum verder bekijken en brengen o.a. een bezoek aan de Bonifatiuskapel en de Bonifatiusbron.
Het weer wordt steeds beter en doordat we in Dokkum geen last hebben van de wind wordt het gewoon lekker warm. We besluiten ons bezoek aan Dokkum met een ijsje, lekker.

Brantgum02We verlaten Dokkum richting Damwoude omdat we een serie caches willen opzoeken tussen Damwoude en Rinsumageest. We merken dat de wind is toegenomen en besluiten niet alle caches op te zoeken omdat we dan steeds verder van Brantgum komen.
Het laatste deel naar Brantgum moeten we recht tegen de NO wind in en hebben in het open Friese landschap weinig beschutting.
Terug bij de camper kunnen we nog wel lekker in het zonnetje zitten. Maar net als de dag ervoor koelt het na zonsondergang ook weer snel af zodat we op tijd binnen gaan zitten.

Donderdagmorgen is het zonnig maar het waait nog steeds hard. We besluiten niet meer te gaan fietsen en vertrekken ook redelijk op tijd.
Om 12 uur zijn we weer thuis.