• images/slider6/13LOGO2018NaamLogo.fw.png

Groessen
Plaats: CP Wellinghoeve bij Groessen.

Datum: 23/04/2018 t/m 25/04/2018

Ieder voorjaar krijgen we de camperkriebels.
Dit voorjaar was geen uitzondering, maar de lage temperaturen lokten nog niet erg aan. Warm bij de kachel zitten kunnen we thuis ook, en als we met de camper op stap gaan willen we ook iets van de omgeving zien.
Groessen01
De eerste trip van dit jaar hadden we besloten om een plekje te zoeken in de ongevong van Arnhem, een stad die in onze ogen niets bijzonders te bieden heeft en die we daarom altijd voorbij rijden.
Op CC vonden we camperplaats Wellinghoeve in Groessen op ongeveer 10 km van Arnhem.
De camperplaats ligt een paar kilometer buiten Groessen in een natuurgebied in de uitwaarden van de Rijn.
Het biedt plaats aan 25 campers rond de Wellinghoeve en heeft alle voorzieningen van een goede camperplaats incl. sanitaire voorzieningen.
Wij betaalden € 13,50 per nacht incl. alle voorzieningen en stroom (16A).
Vlak langs de camperplaats loopt de Betuwe lijn, maar deze geeft absoluut geen overlast omdat het trace goed afgeschermd is en al in de inrit naar de tunnel rijdt.
Als we maandag vertrekken uit de Krim, iss het zonnetje verscholen achter de wolken en waait er een koude wind.
Maar de weersverwachting belovan een lichte verbetering voor de komende dagen.
Via de A28, de A50 en de A12 rijden we in een kleine twee uur naar Groessen.
Op de camperplaats worden we heel vriendelijk ontvangen en in no-time staan we op een mooi plekje

Na onze broodmaaltijd hebben onze fietsen gepakt om de omgeving te verkennen.
Vanaf de CP is het maar 200m naar het fietspad op de Rijndijk. Een nadeel van zo'n fietspad boven op de dijk is wel dat je in de volle wind rijdt. Als het warm is wel lekker, maar bij een temperattur van 13 graden minder aangenaam.
We verlaten de Rijndijk dan ook vrij snel en gaan richting Duiven waar we een paar caches op ons programma hebben staan.
Na een zwerftocht door Duiven waar we diverse caches vinden rijden we via Groessen terug naar de camperplaats.

Groessen02Na het eten zien we af en toe de zon zodat we besluiten nog een avondwandeling te maken. We lopen achter de CP over een dijk richting Groessen. In het begin loopt het wel lekker in het zonnetje, maar na een half uur trekt het weer dicht. Op onze terugweg naar de camper is de zon verdwenen en koelt het snel af.
De rest van de avond zitten we heerlijk warm in de camper.
We ontdekken dat we geen TV kunnen kijken omdat de CI module, die vorig jaar al af en toe problemen gaf, het nu helemaal heeft opgegeven. Mooi klusje voor als we weer thuis zijn.

Als we de volgende dag opstaan merken we helaas dat de weersverwachting niet uitkomt. Het is nog steeds koud en bewolkt en er waait nog steeds een harde NW wind. Dit weerhoudt ons er niet van om op de fiets te stappen voor een bezoek aan Arnhem. 12 km fietsen is ook bij slecht weer nog goed te doen.
Het eerste deel rijden we langs de Rijn. We steken met het Looveer de Rijn over en rijden dan verder langs de Rijn. We kunnen voor 90 % gebruik maken van fietspaden, wat ontspannen rijdt.

Ons eerste doel is het Nederlands Watermuseum. Dit museum wat tegen park Sonsbeek aan ligt is een heerlijk doe-museum waar allerlei aspecten van de waterbeheersing op een duidelijke manier uitgelegd worden. Kinderen ( ouderen ook) kunnen zich helemaal uitleven want spelen met water blijft leuk.
Nadat we de inwendige mens versterkt hebben rijden we vervolgens door het park naar Kasteel Zijpendaal. Dit goed onderhouden kasteel is helaas alleen op zondagen geopent.
We gaan vervolgens naar het Arnhems museum waar we ook voor een dichte deur komen te staan. I.v.m verbouwingen is het museum gesloten tot begin 2019.
Omdat het de hele dag koud is besluiten we terug te gaan naar de camper. Gelukkig is de NW wing weing afgenomen zodat we mooi teruggeblazen worden naar de CP.
Het lokt 's avonds niet erg aan om nog een wandeling te maken zodat we lekker met een goed boek in de camper zitten.

Groessen03De volgende dag is het weer nog niets verbeterd. Met lekkere warme kleren aan stappen we 's morgen op de fiets om een bezoek te brengen aan het fort Pannerden.
Tijdens ons vorige bezoek in deze regio was fort Pannerden een krakersbolwerk dus niet geschikt voor een bezoek.
Het fort is nu in oude glorie hersteld een zeer de moeite waard.
Voor bezoekers is een begeleidings-systeem wat perfect werkt waardoor je tijdens een bezoek alles bekijkt en onderweg veel informatie krijgt.
Tijdens de rondwandeling krijg je nu nog medelijden met de soldaten die hier zonder verwarming en onder primitieve omstandigheden hun taak moesten vervullen.
Na ons bezoek genieten we in het fort nog van oerbrood met croquetten en rijden we terug naar de CP. Helaas staat er nog steeds een harde NW wind zodat we boven op de rivierdijk hard moeten werken om weer terug te komen.
Terug bij de camper horen we de weersverwachting. Geen positief bericht: wind en regen.
We vragen ons af of het nog zinvol is nog een nacht te blijven en besluiten direct na het eten naar huis te gaan.
We eten nog op ons gemak en zijn na het opruimen binnen 15 minuten klaar voor vertrek.
Om acht uur rijden we onze oprit op waar ons een onprettige verrassing wacht. Tijdens onze afwezigheid hebben we ongewenst bezoek gehad.