• images/slider5/13LOGO2017NaamLogo.fw.png
  • images/slider6/13LOGO2018NaamLogo.fw.png

Sneek
Plaats: CP bij Holiday Boatin - Doerak Sneek

Datum: 03/09/2017 t/m 05/09/2017

Sneek02Met een mooie dag in het vooruitzicht besloten we eens een bezoek aan Sneek te brengen. Deze plaats hadden we al vaak vanaf het water gezien maar nog nooit vanaf de wal. Dus hoog tijd om hier verandering in te brengen.
Om half elf reden we De Krim uit richting Friesland. Ons doel was Jachthaven "De Watervriend"in Uitwellingerga, 4 km ten zuiden van Sneek.
Na anderhalf uur arriveerden we in Uitwellingerga. Bij jachthaven "De Watervriend" waren beide camperplaatsen bezet. Eén door een camper, de andere door een auto waarvan de eigenaar een bootje gehuurd had en vermoedelijk pas eind van de middag terug zou komen.
Dus op naar de volgende camperplaats, vlgs onze navigatie een CP bij Holland Boatin.
Toen we 20 minuten later bij de jachtwerf aankwamen was er van de 5 camperplaatsen nog maar één onbezet, die we snel bezetten.
De CP ligt aan de waterkant bij "Holiday-Boatin" een jachthaven, jachtwerf en een jachtverhuur-bedrijf gespecialiseerd in Doeraks.
De CP is verhard en ligt aan de waterkant. Voor iedere plaats is een stroomaansluiting en op 20 m afstand is er net en schoon sanitair. Voor de camper zijn alle voorzieningen aanwezig.
We betaalden € 13,00 per nacht incl. alle voorzieningen.
Het weer was nog steeds mooi zodat we besloten Sneek met een bezoek te vereren.
Sneek is een oude stad die al in 1456 stadsrechten kreeg. Het ligt op een zandtong die een meter boven het omringende veengebied ligt.
Door de stadsgrachten en de vele kanalen wordt de binnenstad van Sneek doorsneden door diverse waterwegen.
Vanouds vervuld Sneek een centrumfunctie wat duidelijk in de binnenstad te zien is.
Bekend is de Waterpoort die in de Middeleeuwen onderdeel van de verdedigingswerken was en voor de handel een belangrijke functie had.

De middag hebben we benut om het centrum van Sneek eens te bekijken, iets waar we tijdens het varen niet aan toe waren gekomen.
In het centrum is nog duidelijk de structuur van 400 jaar geleden te zien met als duidelijkste voorbeeld de waterpoort die nog pontificaal van een rijk verleden getuigt.
Na een middagje Sneek waren we om vijf uur weer terug bij de camper. We konden nog lekker buiten zitten en doordat we aan een verbindingskanaal naar de Houkesloot zaten was het leuk bootjes kijken.

Sneek03Maandagmorgen was het stralend weer zodat we ons plan om rond het Sneekermeer te fietsen konden uitvoeren.
Via Uitwellingerga reden we eerst een stukje langs de A7 om vervolgens af te buigen richting Goingarijp. Vanaf hier konden we de oever van het Sneekermeer volgen om uiteindelijk in Terhorne te belanden.
In Terhorne ( Het Kameleondorp ) aten we een voortreffelijk pannenkoek.
Het weer bleef nog steed goed zodat we besloten  door te rijden naar Oude Schouw waar we het Prinses Margrietkanaal oversteken.
Vanaf hier fietsten we langs het Prinses Margrietkanaal en vervolgens langs het Sneekermeer. We reden grotendeels over fietspaden waar het heerlijk rustig was.
De hele trip hebben we kunnen genieten van heerlijk fietsweer maar toen we terug waren bij de camper was duidelijk te merken dat er een weersverandering op til was.
We hebben nog even buiten gezeten, maar zaten relatief snel binnen omdat het buiten onaangenaam werd.

Als we dinsdagmorgen opstaan regent het zodat we geen haast hebben en op ons gemak ons klaar maken voor vertrek. Als we om half elf vertrekken is het droog en wordt het steeds beter weer.
Als we om twaalf uur thuis zijn schijnt de zon alweer.