• images/slider5/13LOGO2017NaamLogo.fw.png
Leeuwarden
Plaats: Leeuwarder Jachthaven te Leeuwarden.

Datum: 21/04/2017 t/m 22/04/2017

Ondanks de slechte weersvooruitzichten gingen we toch weer met de camper op stap met het motto :"Het zal wel meevallen".
Ons doel was deze keer Leeuwarden. De laatste keer dat we ( Johan ) in Leeuwarden waren was tijdens de vervulling van de dienstplicht in 1971 dus pure nostalgie.
Om elf uur vertrokken we richting Leeuwarden waarbij we onderweg blij waren dat de camper een goede verwarming heeft. Om half één waren we in Leeuwarden waar we eerst de camperplaats Harlingertrekweg gingen bekijken.
Deze camperplaats is een parkeerplaats langs de Harlingertrekvaart. Deze plaats is gratis maar heeft verder niets te bieden. Het centrum is op loopafstand en als het mooi weer was geweest waren we hier waarschijnlijk gebleven.
Leeuwarden01We besloten eerst nog de camperplaats bij de Leeuwarder Jachthaven te bekijken die meer voorzieningen heeft.
De camperplaatsen ( 10 ) liggen aan het eind van de jachthaven aan de oever van de Tynje, een mooi rustig plekje.
Er zijn voldoende stroomaansluitingen en zoals in de meeste jachthavens zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig.
Omdat we verwachten veel in de camper te zitten is een rustig plekje wel lekker zodat we besluiten hier te blijven voor het bedrag van € 12,50 per nacht incl. alle voorzieningen.

Omdat met deze camper het opstellen in 5 minuten gebeurd is zitten we al snel aan de koffie en brood.
Het blijft hard waaien zodat we besluiten naar het centrum te lopen.
Na een wandeling van 3 km staan we op de Nieuwestad midden in het centrum van Leeuwarden. Ondanks de harde, koude wind dwalen we heerlijk een paar uur door het centrum van Leeuwarden.
Als we terug zijn bij de camper hebben we 10 km gelopen en gaan eerst even lekker met de "pootjes" omhoog.
De avond brengen we lekker door in de camper, af en toe luisterend naar de regen die regelmatig tegen de camper klettert.

Leeuwarden02Als we zaterdagmorgen opstaan moeten we helaas constateren dat de weersverwachting deze keer uitkomt: Harde wind en 7 graden.
We besluiten om de fietsen mooi achter op de camper te laten en nog een keer naar het centrum te lopen waar we verschillende dingen nog niet bekeken hebben.
Als we om elf uur weer in het centrum staan gaan we eerst de Noorderplantage en de Prinsentuin bezoeken. Samen vormen ze een groot park aangelegd op de plaats van de oude verdedigingswerken van Leeuwarden.
De in de Prinsentuin aanwezige camperplaats bestaat uit twee parkeerplaatsen naast de jachthaven waarvoor € 6,50 per nacht incl. stroom moet worden betaald. De sanitaire voorzieningen zijn aanwezig bij de jachthaven. Voor gebruik hiervan moet eerst voor € 5,00 een haven kaart worden gekocht.
's Nachts is er veel verkeerlawaai.
Als afsluiting lopen we naar het centrum waar we een broodje met een kop cappuccino kopen.

Op terugweg naar de camper merken we dat het kouder wordt en de wind toeneemt. Hierdoor besluiten we om 's middags al naar huis te vertrekken i.p.v. de volgende dag.
We drinken eerst nog even koffie en vertrekken om drie uur. Na een ritje van anderhalf uur zijn we om half vijf weer thuis.
Leeuwarden is een gezellige stad waar we vast nog een keer terugkomen als het iets beter weer is zodat we ook de omgeving kunnen bekijken.