• images/slider5/13LOGO2017NaamLogo.fw.png
Hattem
Plaats: Ijseldelta Marina te Hattem.

Datum: 31/03/2017 t/m 02/04/2017

Ieder jaar, als de camper is gewassen en  klaargemaakt staan we te springen om op stap te gaan.
Het mooie weer lokte, zodat ons besluit snel vast stond.
We waren al een paar keer langs de IJsel bij Zwolle gereden waarbij we iedere keer ons zelf beloofden om eens bij de jachthaven van Hattem te kijken.

Hattem01Voor twee dagen camperen hebben we niet zoveel nodig zodat we vrijdag om elf uur konden vertrekken.
Rond twaalf uur stonden we in Hattem op de camperplaats van marina IJseldelta.
De camperplaatsen liggen op een landtong tussen de jachthaven en het Apeldoorns kanaal.
Er is plaats voor 22 campers op ruime plaatsen, allen voor zien van een 10 A stroomaansluiting. Voor de sanitaire voorzieningen kan gebruik gemaakt worden van de voorzieningen van de jachthaven.
Per nacht waren we incl. alle voorzieningen € 14,54 kwijt waarvan € 2,54 toeristen belasting.

Hattem is een mooi stadje tussen de noordrand van de Veluwe en de IJsel. Het kreeg in 1299 stadsrechten en de contouren van het oude stadje zijn nog steeds duidelijk te herkennen.

Hattem heeft twee gezichten: een stadje aan de IJsel, maar ook een stadje aan de Veluwezoom, waardoor er op een klein oppervlak een grote variëteit aan landschappen is.

De middag hebbem we besteed om de omgeving van Hattem per fiets te verkennen.
Na eerst het centrum van Hattem te hebben bekeken, waarbij we twee caches hebben opgezocht, zijn we naar het zuiden de Veluwe op gereden.
Via Wapenveld zijn we naar Vorchten gereden waar we een tijdje bij de veerpont naar Wijhe hebben gezeten.
Langs de IJsel zijn we daarna teruggereden naar Hattem.

Hattem02De zaterdag hadden we grootse plannen om Hatten verder te belijken, maar helaas werkt het weer 's morgens niet erg mee. Gelukkig werd het 's middags beter zodat we twee multicaches konden opzoeken. Helaas konden we de laatste cache niet vinden, maar morgen is er weer een dag.
Deze multicaches leiden ons langs diverse bijzonderheden in en om Hattem, waarbij heel veel infomatie werd verstrekt. In totaal hebben we een wandeling van 12 km gemaakt.
Rond half zes waren we terug en besloten dat we wel een lekkere pannenkoek hadden verdiend. We hadden al een leuk restaurantje gezien in Hattem zodat we om half zeven heerlijk zaten te smullen.

Zondagmorgen zag het er stralend uit zodat we om half tien al op fiets zaten om de draad van gisteren weer op te pakken.
De cache van de tweede multi was nu vlot gevonden zodat we verder konden met de derde cache. Deze hebben we ook gevonden. Helaas hadden we te weinig tijd voor de bonuscache, zodat we nog een keer op bezoek moeten in Hattem, wat op zich geen straf is.

Terug bij de camper waren we in een kwartier klaar voor vertrek zodat we om één uur weer terug in De Krim waren.


Het was een lekker weekend waarbij we alle functies van de camper getest hebben en gezellig op stap zijn geweest.