• images/slider4/13LOGO2016NaamLogo.fw.png
Slochteren/Lauwersoog
Plaats: Camperplaats Duurswoldje en Camping Lauwersoog

Datum: 04/06/2016 t/m 06/06/2016

Naast onze normale trips en vakanties gebruiken we onze camper ook regelmatig om familie bezoeken af te leggen.
Helemaal is is het natuurlijk als er een leuke camperplaats beschikbaar is.
Dit was de reden dat we zaterdagmorgen richting Slochteren vertrokken om een plaatsje te zoeken op camperplaats Duurswoldje.
Na een rustige rit kwamen om 12 uur aan op camperplaats Duurswoldje.
duurswoldje01Het is een particuliere camperplaats met ruimte voor 7 campers. Er zijn voldoende stroomaansluitingen en een sani-plaats.
Voor een overnachting incl stroom en wifi betaalden we € 8,00.
Dit is een van onze favoriete camperplaatsen, niet voor de voorzieningen, maar voor de plaats en de uitstraling. Een heerlijk knusse camperplaats.

Na aankomst zijn we eerst gaan eten, lekker tefel en stoeltjes buiten gezet en genieten van de zon.Vervolgens zijn we eerst een paar geocaches gaan zoeken in de directe omgeving van de camperplaats. Onze Garmin had het een beetje moeilijk omdat een wandelpad niet op de kaart stond zodat we één cache even moesten laten liggen voor later omdat we rond drie uur met vrienden hadden afgesproken.
Na twintig minuten fietsen waren we in Schildwolde bij onze vrienden die we twee jaar niet hadden gezien zodat we een hoop te bepraten hadden. Om zes uur zaten we weer op de fiets richting camper.
Na het eten zijn we nog even op de fiets gestapt om ook de laatste cache te scoren.
's Avonds hebben we heerlijk geluierd in de camper.

De volgende morgen stonden we op met een heerlijk zonnetje zodat we lekker buiten konden ontbijten.
Dit was de eerste keer dat we de douche in de camper moesten gebruiken. De boiler had op de laagste electrische stand de hele nacht de tijd gehad het water op te warmen zodat we de douche goed konden proberen.
De douche is praktischer als onze vorige camper. Hij is ruimer en doordat de douche volledig afgesloten kan worden is alleen de doucheruimte nat en is de rest van de sanitaire ruimte droog.

Lauwersoog01Rond half elf vertrokken we richting Lauwersoog voor ons volgend familie bezoek.
We besloten deze keer de nieuwe camperplaatsen op camping Lauwersoog eens te proberen.
Via Groningen waren we in een uur in Lauwersoog. Na het inschrijven konden we plaatsnemen op de camperplaatsen.
Het zijn simpele plaatsen, stroken grof grind van 3 m breed gescheiden door stroken fijn grind van 2m breed.
Het is gewoon een klein stukje op een grote camping.
We betaalden € 16,00 per nacht excl toeristenbelasting. Dit was incl. alle voorzieningen.

Na aankomst hebben we bij de familie die hier een chalet hebben gegeten. Na het eten hebben we eerst warmere kleren aangedaan want de temperatuur in Lauwersoog is 10 graden lager als in Slochteren.
Hierna hebben we een fietstocht gemaakt die een groot deel over het militaire oefenterrein loopt. Zoals alle militaire terreinen is dit ook een mooi stukje ongerepte natuur.
Als afsluiting brengen we een bezoek aan het clubhuis van jachthaven Noordergat waar we met zijn vieren genieten van een voortreffelijke maatlijd.
's Avonds zitten we lekker in de camper.

Maandagmorgen vertrekken we rond elf uur richting de Krim. We hebben de navigatie ingesteld op "snelwegen vermijden" waardoor we door een paar wegomleggingen pas om één uur in de Krim zijn.