• images/slider4/13LOGO2016NaamLogo.fw.png

Beekbergen
Plaats: Camping/Camperplaats Lierderhout bij Beekbergen.

Datum: 15/10/2016 t/m 18/10/2016

Aangelokt door de mooie weersverwachting zochten we een bestemming in Nederland.
Door presentaties op TV werden we attent gemaakt op een expositie op Het Loo over Anna Paulowna. Een mooie kans om onze kennismaking met Het Loo te hernieuwen.

Beekbergen01We vertrekken om half twaalf richting Beekbergen. Onze navigatie staat op "snelwegen vermijden" zodat we er anderhalf uur over doen en dus om één uur aankomen op camping/camperplaats Het Lierderholt.
Bij de inschrijving wordt ons verteld dat de camperplaats is gesloten omdat het toiletgebouw bij de camperplaats onverwarmd is. We mogen op de camping staan voor hetzelfde tarief van € 14,00 all in excl toeristen belasting wat € 1,25 p.p.p.n. is. Een pluim waard !!
We hebben keuze uit diverse plaatsen. We hoeven onze keuze niet door te geven omdat dit door de onderhoudsdienst wordt gedaan. We zijn nog aan het opstellen  als de onderhoudsdienst al komt informeren of we nog problemen hebben en of de plaats onze definitieve keuze is. Dit is echt goede service.
Onze plaats ligt dicht bij de toiletten maar er is ook een complete camperverzorgingsplaats op het veld.

Nadat we hebben gegeten gaan we eerst een boswandeling maken waarbij we een serie caches opzoeken.
Het valt ons op dat dit stukje Nederland vol ligt met campings die allemaal nog redelijk bezet zijn.

Zondag maken we geen haast, want ondanks het mooie weer is het  's morgens nog behoorlijk koud. Om elf uur stappen we op fiets en rijden in drie kwartier naar Het Loo. We hadden thuis de toegangskaarten al besteld en ontvangen via internet zodat we bij de ingang zo door kunnen lopen.
Beekbergen03Direct bij de binnenkomst valt ons op dat de restauratie die bij ons vorig bezoek nog volop bezig was nu is afgerond met een fantastisch resultaat.
We beginnen ons bezoek bij de expositie over Anna Paulowna. De expositie geeft een goed beeld van de echtgenote van koning Willem II die als lid van de Russische adel wel moest wennen aan onze sobere calvinistische levensstijl.
Na de expositie gaan we het paleis bekijken. Er is een duidelijk aangegeven route die je door het hele paleis voert. Alle ruimtes zien er perfect uit en geven een goed beeld van 300 jaar Oranjes op Het Loo.
We besluiten ons bezoek met een wandeling door de perfect onderhouden paleistuin. Door het mooie weer is dit echt een plezier.

Om vijf uur zijn we terug bij de camper waar we eerst heerlijk gaan zitten na een vremoeiende maar hele mooie dag.

Maandagmorgen valt ons op dat zelfs op de Veluwe verkeerslawaai goed te horen is. We zitten hemelsbreed ongeveer 1,5 km van de A50 maar ondanks het bos is het verkeerslawaai toch storend aanwezig.
Om half elf zitten we op de fiets. Ons plan is om vandaag de cache trail "Rondje Hoog Buurlo"te doen.
Dit is een 15 km lange trail bestaande uit 30 caches in het schitterende en zeer gevarieerde natuurgebied tussen Ugchelen en Radio Kootwijk.
Beekbergen02We rijden 8 km door de bossen naar de trail. We zijn met het opzoeken van de caches vier uur zoet. De caches zijn erg gevarieerd waardoor het opzoeken af en toe de nodige tijd kost maar daardoor juist leuk is.
We fietsen terug via Beekbergen om nog wat inkopen te doen en zijn om vijf uur terug bij de camper. Mooi op tijd, want de temperatuur die de hele dag aangenaam was begint hard te dalen.

's Avonds is het lekker om met een goed (E)boek in de camper te zitten.

Woensdagmorgen doe we ook lekker rustig aan.
Als we naar buiten kijken zien we dat de herst nu echt zijn intrede heeft gedaan. De bomen beginnen steeds meer herfstkleuren te krijgen en de bladeren beginnen te vallen. We hebben die weekend geluk gehad met het weer, want temperaturen van 16 tot 21 graden zijn voor half october fantastisch.
Om half elf vertrekken we en zijn om twaalf uur weer thuis.
We hebben een heerlijk weekend gehad, niet alleen door het mooie weer maar ook omdat camping "het Lierderholt"met recht campervriendelijk genoemd kan worden.