• images/slider3/13LOGO2015NaamLogo.fw.png
IJsselstein
Plaats: Jachthaven Marnemoende in IJsselstein

Datum: 27/09/2015 t/m 29/09/2015

De vooruitzichten van een paar zonnige dagen lokten ons aan om weer een paar dagen op stap te gaan. Daar we Utrecht al diverse malen waren gepasseerd maar nog nooit hadden bezocht besloten we dit eens te doen.
Even buiten IJsselstein vonden we op fietsafstand van Utrecht een camperplaats bij jachthaven Marnemoende.
Zondagmorgen elf uur hadden we alles in de camper zodat we zuidwaarts konden gaan. Daar we mooi op tijd waren en we de A28 wel konden dromen besloten we het eerste deel van de reis snelwegen te vermijden.
Via Raalte, Deventer en Apeldoorn gingen we in de buurt van Voorthuizen de snelweg op om het laatste deel van de trip af te leggen.
Om half twee kwamen we aan bij jachthaven Marnemoende.
IJsselstein01Bij de hellingbaan aan de oever van de Hollandse IJssel zijn zes camperplaatsen aangelegd. De plaatsen zijn breed genoeg voor een camper en heel lang.  Hierdoor is het mogelijk om voor of achter de camper in de zon te zitten.
Als camper kun je gebruik maken van alle voorzieningen voor de schepen en in het moderne jachthavengebouw  zijn alle sanitaire voorzieningen aanwezig.
Wij betaalden € 15,00 per nacht incl elektriciteit en alle voorzieningen.
Het was zondagmiddag nog lekker zonnig zodat we nog even de omgeving konden verkennen. IJsselstein ligt op twee kilometer afstand. De oude kern lijkt veel op andere dorpen in het rivieren gebied, maar aan de grootte van de buitenwijken kun je zien dat Utrecht dichtbij is.
's Avonds merken goed we dat het al eind september is. Om zeven uur gaat de zon onder en daalt de temperatuur in een rap tempo.
Maandagmorgen was het  lekker zonnig. Na het ontbijt en een kop koffie vertrokken we naar Utrecht. Al ruim buiten het centrum merk je dat Utrecht een fietsstad is. Diverse borden geven de fietsroute naar het centrum aan wat we dan ook snel bereikten.
Nadat we onze fietsen tussen duizenden andere fietsen hadden vastgezet hebben we eerst bij de Hema de inwendige mens verzorgd. Hierna zijn we gaan dwalen door het centrum.
Het centrum van Utrecht laat zien dat het een stad is die in het verleden weinig tegenslagen heeft gekend. De ruimte binnen de oude grachten is maximaal benut. Ruime pleinen zul je dan ook niet tegenkomen in het centrum maar wel een aaneenschakeling van straatjes, pleintjes, steegjes en grachten met veel kleine pandjes. Hierdoor is er een breed aanbod van allerlei kleine winkeltjes, eetgelegenheden en kroegjes waardoor een intieme sfeer ontstaat.
Om drie uur zijn we uitgekeken in Utrecht. Het is nog lekker fietsweer dus gaan we niet rechtstreeks naar onze camper maar rijden via IJsselstein. Onderweg doen we nog even wat inkopen en gaan dan via een toeristische route terug naar de camper.
Om vijf uur zijn we terug en gaan eerst eens lekker in de camper "hangen".
Door de heldere lucht koelt het na zonsondergang snel af zodat we lekker met onze e-reader  in de camper kruipen.
Als we opstaan is het wel mooi weer, maar waait er ook een koude wind. We hebben weinig zin om met de koude wind in de polder te gaan fietsen en gaan op ons gemakkie ons klaarmaken voor vertrek.
We drinken eerst nog lekker koffie en vertrekken om half elf. Na een rustige rit zijn we om half één terug in De Krim.