• images/slider3/13LOGO2015NaamLogo.fw.png
Diepenheim
Plaats: Boerderijcamping "De Wezel" in Diepenheim
Datum: 11/09/2015 t/m 13/09/2015

We waren dit jaar al drie keer met één van onze kinderen naar een camping geweest om een verjaardag te vieren, maar een echt familie weekend hadden we nog niet gehad.
diepenheim02Dit jaar was de keuze gevallen op boerderijcamping "De Wezel" in Diepenheim omdat daar in de omgeving genoeg te doen is voor iedereen.
We vertrokken vrijdagmiddag om half vier richting Diepenheim en kwamen na een rustige rit een minuut achter Peter en Fraukje aan op camping "De Wezel".
Bij onze aankomst was er niemand aanwezig, maar gelukkig vonden we een 06-nummer. We kregen te horen dat we op veld één maar een plaatsje moesten zoeken.
Op veld één zagen tot onze verrassing dat bijna elke plaats een verharding had, groot genoeg voor een caravan met voortent. Onze camper was dus in no-time opgestelt zodat we Peter en fraukje konden helpen.
Twintig minuten na onze aankomst arriveerden Konrad en Rebecca.
Door de verharding van de plaatsen was iedereen snel geinstalleerd zodat we aan de koffie konden.
Boerderijcamping "De Wezel" is een Vekabo camping met 28 plaatsen verdeeld over drie velden. De sanitaire voorzieningen zijn erg goed en lekker warm.
De vrijdag hebben we heerlijk bij elkaar gezeten.
Zaterdagmorgen was het mooi weer, zonnetje maar nog wel koud wat voor half september niet zo vreemd is.
Na een ontbijt met zijn allen in het zonnetje maakten we ons klaar om de "Zes kastelen route" te fietsen. Deze route loopt langs de camping en gaat langs zes kastelen in de omgeving van Diepenheim.
De hele route is 28,5 km, dus op het gemak te doen.
diepenheim03Onderweg kwamen we diverse voertuigen tegen uit WW II. Vooral onze kleinkinderen vonden dit helemaal te gek.
Doordat het open monumentedag was konden we met z'n allen een in bedrijf zijnde watermolen bezoeken gevolgd door een bezoek aan een speeltuin.
We waren op tijd terug zodat we op ons gemak het avondeten konden maken.
Helaas klopte de weersverwachting, want in de loop van de avond begon het te regenen,
's Avonds lag iedereen op tijd erin, want het was toch wel een vermoeiende dag.
We stonden op in een natte wereld, maar gelukkig was de regen gestopt.
Na het ontbijt maakte we ons klaar om naar "Erve Brooks" te gaan. Dit is een vijf eeuwen oude Saksische boerderij  waar allerlei activiteiten mogelijk zijn zoals een "Blote voetenpad", een "Avonturenpad", een pannenkoekenboerdrij en een museum. Voor kinderen zijn er voldoende speelmogelijkheden.
Om half vier was iedereen nog lang niet uitgespeeld maar moesten we terug omdat steeds meer donkere wolken de hemel bedekten.
Terug op de camping zijn we als een haas gaan inpakken. Gelukkig kon alles nog droog ingepakt worden, wat een hoop werk scheelt.
Nadat we het laatste brood hedden opgegeten vertrok iedereen.
Na een relaxte rit waren we om half zeven thuis waar we konden uitrusten van een vermoeiend maar wel heel gezellig weekend.