• images/slider3/13LOGO2015NaamLogo.fw.png

Haaksbergen
Plaats: Camperplaats Scholtenhagen in Haaksbergen
Datum: 19/07/2015 t/m 22/07/2015

Voor onze korte tripjes kiezen we meestal een plaats in Nederland. We hebben goede ervaring met plaatsen tegen de Duitse grens zodat we op campercontact op zoek gingen naar een camperplaats in Twente of de Achterhoek.
We kwamen een nieuwe camperplaats tegen in Haaksbergen en toen we zagen dat er genoeg caches in en om Haaksbergen lagen hadden we reden genoeg om dus naar Haaksbergen te gaan.
Zondag vertrokken we rond elf uur naar Haaksbergen waar we om half één aankwamen bij de camperplaats van "camping Scholtenhagen".
Haaksbergen01De camperplaats ligt buiten de slagboom van de camping en biedt plaats aan 24 campers. De ondergrond is gras wat stevig genoeg is, ook voor grotere campers. Per twee plaatsen staat een zuil met stroomaansluitingen, een kraan en twee grijs-water aansluitingen.
Bij de ingang is een loosplaats voor grijs-water en het chemisch toilet.
Voor een overnachting betaalden we € 10 incl. stroom, water, wifi  en de sani-voorzieningen. Douchen gaat met een kaart waarop eerst geld moet worden gezet.
Camperaars kunnen gebruik maken van de toiletvoorzieningen van de camping. In het hoofdgebouw zijn toiletvoorzienigen ( van 00:00 tot 08:00 gesloten), voor douchen moet je de camping op waarbij een fiets, gezien de afstand wel handig is.
Na aankomst hebben we eerst omgeving verkend. De camping ligt aan de rand van het recreatiegebied Scholtenhagen met veel sportvoorzieningen en een subtropisch zwembad.
Gezien de grootte van Haaksbergen zijn de sportvoorzieningen zeer uitgebreid.
Dat we tijdens deze verkenning ook een paar caches opzochten is vanzelfsprekend.
Maandag hebben we eerst rustig ontbeten in het zonnetje. Om elf uur vertrokken we Duitsland omdat een mooie serie caches op te zoeken. Het grensgebied wordt gekenmerkt door rust, zodat we op ons gemak door de natuur fietsten en ondertussen een serie caches scoorden.
Haaksbergen02We waren redelijk op tijd bij de camper terug zodat we nog tijd genoeg hadden om het centrum van Haaksbergen met een bezoek te vereren. Haaksbergen is een plaats van 18.000 inwoners met een gewoon gezellig centrum.
's Avonds wordt het bewolkt en valt er af en toe een drup regen zodat we vlot in de camper zitten. Gedurende de nacht vallen er een paar stevige regenbuien.
Dinsdagmorgen schijnt gelukkig weer het zonnetje zodat we buiten kunnen ontbijten.
Om elf uur vertrekken we richting Eibergen. We willen hier een serie caches opzoeken die allemaal met water te maken hebben.
Door in volgorde deze caches op te zoeken hebben we een hele mooie fietstocht gemaakt rond Eibergen.
In totaal fietsen we 36 km zodat we pas eind van de middag pas weer terug zijn bij de camper.
Het is nog steed heerlijk weer zodat we nog lekker buiten kunnen zitten.
Woensdagmorgen kunnen we heerlijk buiten in het zonnetje ontbijten.
We zijn redelijk op tijd zodat we nog even op de fiets stappen om een tochtje in de omgeving te maken.
Om elf uur zijn we terug en ruimen alles op ons gemak op zodat we na het eten kunnen vertrekken.
Om half één vertrekken we naar huis waar we om twee uur aankomen.
Deze camperplaats is o.i. een aanrader door de goede faciliteiten en de omgeving waar we eigenlijk nog niet uitgekeken waren.