• images/slider3/13LOGO2015NaamLogo.fw.png
Uffelte
Plaats: Camping "De Blauwe Haan" in Uffelte
Datum: 23/05/2015 t/m 26/05/2015

Dit jaar was onze schoondochter  Frauk op 1e Pinsterdag jarig waardoor ze een klein probleem had. Wilde ze haar verjaardag op een camping vieren moest ze vroegtijdig boeken omdat we twee plaatsen naast elkaar nodig hadden. De weersverwachting was echter niet zo veelbelovend zodat het moeilijk was een keuze te maken.
Uffelte01Uiteindelijk toch maar besloten om de verjaardag op een camping te vieren. De keuze viel op camping "De Blauwe Haan" in Uffelte.
Deze camping is een gezellinge familiecamping met ongeveer de helft vaste gasten.
De rest van de plaatsen zijn verdeeld over allerlei veldjes wat gezellig aandoet.
Alle gebouwen op de camping zijn bijzonder: aan de hoofdgebouwen is de vroegere agrarische bestemming nog te zien. Het toiletgebouw ziet eruit als een bouwvallige boerenschuur maar is van binnen een hoogmoderne toiletaccomodatie met alle comfort. Alle gastenverblijven hebben iets bijzonders varierend van een hypermodern spiegelobject tot een oude plaggenhut die alle comfort ondergronds verbergt.
Energie-technisch is er ook goed nagedacht. Voor de warmwatervoorziening is het toiletgebouw voorzien van een hele rij zonnepanelen  en is het hoofdgebouw bedekt met 60 zonnepanelen voor stroomopwekking. Om in alle situaties alles warm te houden is een pelletketel geïnstalleerd.
Voor campers heeft de camping zes camperplaatsen voor camperaars op doorreis en waar 24 uur gebruik kan worden gemaakt voor € 10 per nacht incl stroom en alle voorzieningen op de camping.

Vrijdag hadden we het meeste al in de camper geladen zodat we om half elf vertrokken richting Uffelte. Gelukkig is de camping goed aangegeven met borden want de laatste kilometer verslikte onze navigatie zich omdat de camping aan een zandweg ligt.
Na aankomst waren we binnen tien minuten geïnstalleerd en konden we koffie drinken.
's Middags was het wel bewolkt, maar viel de temperatuur geweldig mee zodat we besloten de omgeving te verkennen door een route te fietsen die we van de camping hadden gekregen.
Uffelte02De camping ligt aan de rand van een groot natuurgebied waar Defensie ook een groot oefenterrein heeft. Fietsen in dit natuur gebied is puur genieten want auto's kom je er niet tegen zodat onze kleinzoon ook grote stukken zelfstandig kon fietsen.
Toen we terugkwamen was het nog zo lekker warm dat we buiten konden eten.
Toen de zon verdween was het helaas ook gebeurd met de warmte zodat we lekker in de camper hebben gezeten.
Zaterdagmorgen kijken we naar vriendelijke, zonnige wereld en het beloofd een mooie dag te worden.
Al redelijk vroeg merken we dat de temperatuur vrij snel stijgt, zodat we na het ontbijt tafels en stoelen buiten klaar zetten. Om tien uur komen de eerste verjaardagsgasten. De hele dag dag kunnen alle gasten heerlijk buiten in het zonnetje van het heerlijke weer genieten en kunnen de kinderen lekker met water knoeien.
Het blijft vrij lang warm zodat we met zijn allen lang buiten kunnen zitten.
Als alles opgeruimd is moeten we eerst onze camper een beetje opruimen want het hefbed moet naar beneden. Onze kleindochter Imre wil dolgraag een keer in de camper slapen en dan is het  hefbed natuurlijk een fantastische slaapplaats.
Als de avond vordert merken we dat de temperatuur snel daalt zodat we 's avonds lekker met zijn vieren in de caravan gaan zitten.
De volgende morgen regent het eerst een beetje maar dat stopt al snel zodat we buiten kunnen ontbijten.
Het is behoorlijk afgekoeld, er waait een koude wind.
Na het ontbijt klimmen we met zijn allen op de fiets om een mooi rondje rond Uffelte te maken en heel veel caches op te zoeken.
Uffelte03We gaan vanuit de camping eerst naar het zuiden waarbij we onze eerste caches in Uffelte oppikken.
We steken vervolgens de rijksweg en de Drentse Hoofdvaart over en gaan naar de Oude vaart die we gaan volgen om diverse caches op te zoeken.
We steken ter hoogte van Wittelte de Drentse Hoofdvaart en de rijksweg weer over om vervolgens door de bossen terug te rijden naar de camping.
Het weekend zit er voor Peter en Fraukje weer zodat die beginnen alles in te pakken. Met zijn vieren is dit snel gebeurd zodat om half zes de caravan weer achter de auto hangt.
We gaan bij camping patat halen en bakken de laatste worstjes waar we met allen van smullen in de camper.
Nadat de kinderen gedouchd zijn vertrekken ze naar huis.
Wij blijven nog een nachtje zodat wij geen haast hebben en op ons gemak de camper gaan opruimen en inpakken. Gezien het weer willen we de volgende morgen vertrekken zodat we nu alles kunnen inpakken.
Het koelt ook deze avond weer snel af zodat we lekker in de camper zitten.
's Nachts regent het een paar keer zodat we blij zijn dat we alles al ingepakt hebben.
's Morgens is het mooie weer helemaal weer verdwenen zodat we na het ontbijt ons douchen en dan besluiten te vertrekken.
Na een uurtje zijn we weer thuis.
Wij kunnen terugkijken op een gezellig weekend en danzij de weergoden is de verjaardag van Frauk geslaagd.