• images/slider3/13LOGO2015NaamLogo.fw.png

Ruinen
Plaats: Camping Landclub Ruinen
Datum: 08/05/2015 t/m/ 10/05/2015

Onze jongste kleinzoon Sverre is op 08 mei jarig. Zijn vierde verjaardag werd gevierd op de camping Landlust in Ruinen zodat we vrijdagmorgen al op tijd met onze camper richting Ruinen vertrokken.
Ruinen02Om half elf kwamen we aan bij Landclub Ruinen. We kregen tot grote vreugde van onze kleinkinderen een plekje dicht bij hen.
Onze eerste aandacht ging natuurlijk naar de jarige Sverre want vier jaar is toch wel een hele leeftijd.
De rest van de vrijdag werd helemaal in beslag genomen door "verjaardag vieren".
's Avonds lagen onze kleinkinderen na een enerverende dag op tijd op bed en zaten we met onze zoon en schoondochter al snel in de camper omdat de temperatuur in een rap tempo daalde.
Zaterdagmorgen werden we op tijd door onze kleinkinderen gewekt. En blik naar buiten gaf weinig reden tot vreugde: het was bewolkt en het waaide bij een bedroevend lage temperatuur.
Na de koffie zijn we eerst naar het zwembad gegaan. Het zwembad is nieuw en ziet er goed uit. Ook voor de kleinste gasten is het een veilig zwembad.
Ondanks het slechte weer besluiten we na het eten te gaan geocachen in het bosgebied ten zuiden van Ruinen. In het bos zijn we redelijk beschermd tegen de koude wind zodat het "Schatzoeken" toch nog leuk wordt. Daar het weer steeds slechter wordt besluiten we redelijk op tijd terug te keren naar de camping.
Om vijf uur vertrekken we weer naar Ruinen voor een bezoek aan pannenkoekenboerderij 't Achterhuus. Tijdens ons verblijf regent het al een paar keer stevig en als we voldaan terugkeren naar de camping worden we ook onthaald op een bui.
Net als de vorige avond zitten we ook weer redelijk op tijd in de camper en mag de kachel zijn best doen.
Zondagmorgen scheen de zon maar voelde het nog koud aan.
Na het ontbijt begonnen we met opruimen en inpakken omdat we voor elf uur de camping moesten verlaten.
Helaas hadden we dit weekend geen geluk met het weer, maar onze kleinzoon had een fantastiche verjaardag en dat was het belangrijkste.
Onze schoondochter had deze camping uitgekozen omdat het vlgs. de internetsite een luxe camping met veel voorzieningen voor kinderen zou zijn.
Ruinen01Toen wij ons gingen aanmelden bij de receptie kregen we een eerste indruk van de kwaliteit van de camping: de plaats die voor ons gereserveerd zou zijn bij onze jarige kleinzoon in de buurt bleek niet gereserveerd.
Twee families met dezelfde achternaam geboekt voor dezelfde periode bleek voor het systeem van de camping iets teveel te zijn. Of het nu lag aan het computersysteem of degene die op de toetsen had gedrukt kwamen we niet achter, maar er was een probleem.
Na een kwartier werd ons een plaats ergens anders op de camping aangeboden waar we één nacht konden staan. Daarna moesten we verhuizen naar een andere plaats. Pffff.
Uiteindelijk hebben we maar aangeboden om dan maar op dezelfde plaats te gaan staan waar onze zoon al stond.
Zo stonden we uiteindelijk dus met twee kampeermiddelen op één plaats maar moesten wel het volle pond betalen.
De camping heeft veel geÏnvesteerd in de receptie en het zwembad maar daarna houd de luxe op.
Het is een heel gewone familiecamping met de standaard toiletunits, standaard voorzieningen voor kinderen en verder geen bijzondere voorzieningen.
Na de bouw van het luxe zwembad waren de centen waarschijnlijk op, want de beloofde 6 amp. electriciteits aansluiting moet je delen met de buurman middels een simpele splitter.
Helaas is de camping niet wat er op het internet beloofd wordt zodat we hier nooit weer komen.