• images/slider3/13LOGO2015NaamLogo.fw.png
Gouda

Plaats: Parkeerterrein Klein Amerika
Datum: 01/05/2015 t/m 02/05/2015

Onze eerste trip dit jaar hebben we vrij laat gemaakt. Ten eerste lokte het weer helemaal niet aan om op stap te gaan en daarnaast hadden we nog zoveel andere dingen te doen.
Gouda03Maar het begon toch te kriebelen zodat we ondanks de niet zo daverende vooruitzichten toch besloten een nachtje weg te gaan.
In de media kwamen we een artikel tegen over de uitbreiding van de camperfaciliteiten op parkeerterrein Klein Amerika in Gouda.
Op de plattegrond van Gouda zagen we dat het parkeerterrein dicht bij het centrum ligt dus besloten we Gouda eens te bekijken.
Vrijdagmorgen was de camper snel ingepakt zodat we om half elf konden vertrekken. Het was redelijk druk op de weg, maar rustig in de rij met de vrachtwagens meerijdend waren we om half één in Gouda.
Tot onze verbazing was de camperplaats al voor 80% gevuld met voornamelijk Belgen, Fransen en Duitsers waar de dag van de arbeid een vrije dag is.
We vonden een plaatsje helemaal achteraan in een hoekje, lekker rustig.
De camperplaats is een deel van parkeerterrein Klein Amerika, duidelijk aangegeven met borden. De plaatsen zijn duidelijk aangegeven door een rode belijning.
De camperplaats bied plaats aan 30 campers en heeft 12 stroomaansluitingen en een camperservicepunt voor water en afval.
Een nacht kost € 8,00 incl. stroom.
Na aankomst hebben we eerst even de inwendige mens verstrekt en zijn daarna Gouda ingelopen.
In het centrum van Gouda is duidelijk te zien dat het in de Middeleeuwen een belangrijke stad was.
Gelukkig heeft Gouda relatief weinig schade opgelopen in de Wereldoorlog en zich niet laten verleiden om de oude binnenstad aan te passen aan de moderne tijd.
gouda02Hierdoor heeft Gouda een binnenstad waar het heerlijk lopen en slenteren is. De vele kleine winkeltjes doen gezellig aan.
Centraal in het centrum staat de St.Janskerk, de langste kerk van Nederland.
Deze kerk is zeker een bezoek waard. Niet alleen de lengte is imponerend, maar ook de "Goudse glazen", gebrandschilderde ramen van ongeveer 400 jaat oud, zijn echt het bekijken waard.
Zaterdagmiddag hebben we alle uithoeken van het centrum van Gouda wel bezocht. de weersverwachting geeft aan dat de volgende dag regenachtig zal zijn zodat we besluiten geen twee nachten te blijven maar te vertrekken. Naar de regen kijken kunnen we tenslotte thuis ook doen.
De camperplaats op Klein Amerika is precies wat een camperplaats in een stad moet zijn en Gouda is een stad die ons verrast heeft. Al met al een geslaagd bezoek aan Gouda.