• images/slider2/13LOGO2014Naam+Logo.fw.png
Tjongertrail

Plaats: Camping Tolbrugschans in Oudehorne
Datum: 31/05/2014 t/m 01/06/2014

Peter en Frauk vinden geocaching ook hardstikke leuk. 
Hierdoor ontstond het plan om net als vorig jaar in Klijndijk nu ook weer samen een powertrail te doen. Samen kwamen we op het idee om de Tjongertrail te doen, een powertrail langs de Tjonger. Kort genoeg om ook leuk te zijn voor onze kleinkinderen en toch uitdagend genoeg voor ons.
Tjongertrail01We besloten dat twee dagen voldoende was zodat we voor één nacht een camping moesten hebben.
Zaterdagmorgen vertrokken we om acht uur uit De Krim omdat Imre en Sverre 's morgens eerst nog wedstrijden hadden van de gymnastiek waar we als opa en oma natuurlijk niet konden ontbreken.
Om tien uur waren de wedstrijden afgelopen en hadden onze kleinkinderen hun medaille in ontvangst genomen zodat we verder konden gaan richting camping.
Met Sverre trots als een pauw in de rechterstoel was de afstand naar de camping snel overbrugd zodat we om half elf aankwamen op camping Tolbrugschans in Oudehorne.
Frauk had deze camping uitgekozen omdat deze op 300 m van de Tjongertrail ligt.
De camping was een aangename verrassing. De Tolbrugschans bestaat uit een groepsaccomodatie voor 40 personen, een groepsaccomodatie voor 10 personen, zes luxe huurchalets en een knusse camping. Op zich zullen er meer plaatsen zijn waar dit geboden wordt, maar het uitrustingsniveau is van een dusdanig hoog gehalte dat we verbaasd stonden te kijken.
De camping is schoon en verzorgd en de plaatsen zijn gegroepeerd rond een kinderspeelplaats zodat onze kleinkinderen helemaal happy waren.
Tjongertrail03Nadat we ons geinstalleerd hadden en de inwendige mens hadden versterkt besloten we eerst de trail richting Oosterwolde op te zoeken.
De trail ligt aan beide kanten van de Tjonger. De zuidkant is goed te doen met een fiets, maar de noordkant is een wandelpad. Daar we ook rekening moesten houden met de kleinsten in ons gezelschap besloten we alleen de caches aan de zuidkant op te zoeken en aan de noordkant alleen de caches vlak bij de bruggen/sluizen.
Rond vijf uur hadden we de caches van de Tjongertrail tot Oosterwolde opgezocht. Omdat het voor ons normaal is dat we altijd wel iets vergeten besloten we Oosterwolde in te rijden om inkopen te doen. Dat we en passant in Oosterwolde ook nog een paar caches hadden ligt voor de hand, maar zorgde er wel voor dat we pas om half zes weer richting camping konden gaan.
Helaas was de wind toegenomen en de temperatuur gedaald zodat onze terugtocht iets langer duurde als gepland zodat we pas om half zeven terug waren op de camping.
De avond hebben we gezellig in de camper gezeten omdat het niet echt lekker was om buiten te zitten.
De zondag was het weer iets beter, zon en wolken wisselden elkaar af, maar de temperatuur viel tegen.
Tegen elf uur zaten we op de fiets om het laatste deel van de Tjongertrail op te zoeken.
Tjongertrail02Af en toe lekker in het zonnetje maar ook af en toe in een koude wind hadden we om twaalf uur de Tjongertrail afgewerkt, zodat we als toegift nog even een paar andere caches konden opzoeken.
Ook deze keer viel het ons weer op dat we dankzij geocaching op plaatsen komen waar we normaal nooit langs zouden gaan.
Om twee uur waren we terug op camping waar we eerst eens lekker zijn gaan zitten om bij te komen.
Daar we besloten hadden dit weekend te besluiten in een pannenkoekenrestaurant konden we op ons gemak alles inpakken.
Om vijf uur waren we bij pannekoeken restaurant 't Koepelbos in Oldeberkoop om eens lekker te genieten.
De pannekoeken waren van topkwaliteit, de accomodatie een beetje gedateerd en de bediening deed ons in eerste instantie even de wenkbrauwen fronsen, maar bleek later best goed toen we ook anderen ontmoeten.
Om zes uur vertrokken we uit Olderberkoop, Peter en Frauk naar Oldeholtpaden en wij naar De Krim waar we om kwart voor zeven aankwamen.
Het was een zeer geslaagd weekend, lekker gezellig met kinderen en vooral kleinkinderen en ook nog even 45 caches gevonden.