• images/slider2/13LOGO2014Naam+Logo.fw.png
Winterswijk

Plaats: Minicamping Rotmanshoeve in Winterswijk
Datum: 16/05/2014 t/m 18/05/2014

Al neuzend op de kaart om onze volgende korte trip te plannen zagen we dat er net over de grens bij Winterswijk een mooie powertrail lag. We hadden niet het idee om alle caches  van de trail te doen, maar toch wel een hele serie. Daarnaast wilden we alle caches die in de buurt lagen oppikken.
WinterswijkCampingTijdens het ophalen van de caches om ze op onze Garmin te zetten bleek dat de update van de Geocaching site een beetje problemen opleverde: Vanaf de kaart was het onmogelijk de caches op de Garmin te zetten zodat we een hoop extra werk hadden.
We hadden al gezien dat er in Winterswijk in de buurt van de grens geen camperplaatsen zijn zodat we uit het  overvloedige aanbod aan mini-campings de SVR camping Rotmanshoeve hadden gekozen. Onze keuze was hoofdzakelijk bepaald op grond van de ligging en de website van de camping.
Vrijdagmorgen kwamen we na een rustige rit door Oost Nederland aan op camping Rotmanshoeve. Het is een SVR camping bij een boerderij. De camping ligt ongeveer 2,5 km van het centrum van Oeding, een redelijk grote plaats net over de grens met alle voorzienigen en een heel goede ijssalon !!!
De camping bestaat uit een groot grasveld met op elke plaats een stroomaansluiting.
Het sanitair is nieuw en gratis te gebruiken.
We stonden hier twee nachten voor € 29,- all-in.
WinterswijkCacheDe middag benutten we om de omgeving van de camping te verkennen en onze eerste cache van dit weekend op te zoeken.
Dit gedeelte van Nederland en Duitsland ligt ver van alle grote steden en dat is duidelijk te merken, veel kleine wegen en paadjes waar het heerlijk fietsen is.
Zaterdag begon de dag bewolkt en daardoor was het ook niet echt warm. Maar met de hoop dat de zon er wel zou komen vertrokken we rond elf uur om een serie caches op te zoeken.
De powertrail die we uitgekozen hadden ligt om Oeding langs binnenwegen en onverharde fietspaden. In totaal hebben we 40 km afgelegd in een heel mooi en heel rustig gebied, waar je ontspannen kunt fietsen.
De powertrail was niet al te moeilijk zodat we in totaal 35 caches konden bijschrijven.
Vanaf twee uur kwam de zon erbij zodat het lekker warm werd.Zondag werden we wakker met een lekker zonnetje zodat we redelijk vroeg op de fiets zaten om de steengroeve bij Winterswijk te bekijken.
WinterswijkSteengroeveDeze steengroeve, waar kalksteen wordt gewonnen, is sinds 1932 in bedrijf en produceert 200.000 ton per jaar zodat er een paar aanzienlijke gaten zijn ontstaan. De kalksteen die hier door een plooiïng van de aarde omhoog is gekomen is 240 miljoen jaar oud. Voor amateur geologen een eldorado, voor ons indrukwekkend om eens te bekijken. 
Helaas moesten we zondag middag weer naar huis omdat ook gepensioneerden af en toe verplichtingen hebben. 
Winterswijk is ons heel goed bevallen en zijn we nog lang niet uitgekeken.