• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Hollands Venetiëtocht

Plaats: Steenwijk
Datum: 16/08/2013 t/m 18/08/2013.

 

HollVen2013Na de goede ervaring van vorig jaar had Peter ons dit jaar ook weer ingeschreven voor de Hollands-Venetie fietstocht vanuit Steenwijk. Peter vindt het wel leuk om met een groep deze tocht te Kornelisrijden omdat zijn werkgever, Kornelis caps & closures, sponsor is van deze tocht die voor een goed doel verreden wordt. Net als vorig jaar waren we nu ook weer ingeschreven voor de 35 km tocht, het moet tenslotte wel leuk blijven.

 

We hadden afgesproken om elkaar te ontmoeten op camping 't Kappie, een rustige ruime camping vlak bij Steenwijk waar Fraukje en de kinderen de hele week al stonden. 
Vrijdagmorgen hebben we op ons gemak de camper ingepakt en zijn vrijdagmiddag naar Steenwijk gereden. Op de camping, die redelijk vol was kregen we een plekje naast Peter en Frauk. 
Steenwijk01Camping 't Kappie is een ruime, moderne camping met een juweel van een toiletgebouw. De camping ligt op fietsafstand van Steenwijk midden in de natuur.
De vrijdag hebben we benut om de omgeving van de camping te verkennen en een paar caches op te zoeken.

Toen we 's avonds met z'n allen in de voortent zaten werden we verrast door getik op het zeildoek, regen !!!
Gelukkig was het zaterdag weer mooi weer, want we hadden een hoop caches op ons programma staan en konden dus geen regen gebruiken.
Toen we eind van de middag terugkeerden op de camping konden we weer een hoop caches als "gevonden" registreren. Helaas was het aan het einde van de dag gebeurd met het mooie weer en kwamen er diverse regenbuien over. 
Zondagmorgen werden we wakker door de regen. Geen goed weer om een fietstocht te doen, maar buienradar gaf aan dat er na elf uur geen regen meer zou zijn, dus hadden we goede hoop.
Steenwijk02Gelukkig had buienradar deze keer gelijk en konden we ons om half twaalf inschrijven. Helaas was de wind die de regen had weggeblazen nog steeds aanwezig zodat het voor onze kleinkinderen niet bepaald aangenaam was. We hebben toen besloten de tocht af te breken. Als troost hebben we eerst een pannenkoekenrestaurant bezocht en hebben daarna nog een aantal caches opgezocht.

Om vier uur waren we terug op de camping. 
Om zes uur waren we klaar met opruimen en inpakken en konden we richting De Krim gaan, waar we om zeven uur aankwamen.

Ondanks dat we de fietstocht niet hebben volbracht was het toch een heel gezellig weekend waar we met plezier op terug kijken.