• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Klijndijk

Plaats : Camping "De Fruithof" in Klijndijk.

Datum: 24/05/2013 t/m 26/05/2013

 

Klijndijk01Er van uitgaande dat het eind mei wel redelijk weer zou zijn had onze schoondochter Frauk dit jaar besloten haar verjaardag te vieren op een camping. Lekker gezellig met zijn allen buiten in het zonnetje. 

Als camping had ze "De Fruithof" in Klijndijk uitgekozen. "De Fruithof" is een kindvriendelijke familiecamping in een bosrijke omgeving.

Wij hadden ook een plekje op deze camping besproken en wel naast onze familie. Vrijdagmorgen was de camper vlot ingepakt zodat we tegen elf uur konden vertrekken. Klijndijk ligt niet zo ver van De Krim zodat we om half twaalf de camping opreden tot grote verrassing en vreugde van onze kleinkinderen.

Nadat we ons hadden geïnstalleerd en uitgebreid hadden gegeten kwam Frauk, die ook een fanatieke geocacher is met een mooie serie caches om 's middags even op te pikken.

Klijndijk02Ondanks de tegenvallende temperatuur zaten we om half twee op de fiets. Gelukkig bleef het de hele middag droog zodat we toch nog een mooie tocht konden maken.

's Avonds kwam de verjaardagsvisite en hebben we gezellig in de voortent bij Peter en Frauk gezeten. Het was koud zodat een kacheltje echt wel lekker was.

Zaterdagmorgen scheen er een lekker zonnetje zodat het iets aangenamer aanvoelde. Voor vandaag had Frauk een fietstocht van 32 km gepland met onderweg diverse caches. Toe we vertrokken was er wel een koude wind maar omdat we grotendeels door de bossen zouden fietsen was dit geen probleem.

Om vier uur hadden we alle caches gevonden zodat we de bonuscache konden berekenen. Gelukkig hadden we alles goed genoteerd zodat we vrij vlot de bonuscache konden vinden.

Om half zes waren we terug op de camping. Dit was ook niets te vroeg, want het zonnetje was verdwenen achter een dik wolkendek waardoor de toch al niet zo hoge temperatuur snel daalde.

's Avonds zijn we lekker in de camper gekropen, kacheltje aan en gezellig een spelletje gedaan. De hele avond was het koud en regenachtig. 

Klijndijk03Zondagmorgen was het gelukkig weer droog maar nog wel bewolkt met een koude wind. 

Om elf uur arriveerden Konrad en Rebecca met hun kinderen. Na het eten besloten we nog een cache op zoeken die in het bos vlak achter de camping lag. Deze cache die als thema een onderduikershol heeft bestaat uit diverse opdrachten en is door zijn beperkte lengte ook leuk met kinderen te doen. 

Om twee uur hadden we ook deze cache opgelost en keerden we terug naar de camping. 

Eind van de middag vertrokken we weer naar De Krim waar we om zes uur arriveerden.

Het was jammer dat het weer niet meewerkte om de verjaardag van Frauk tot een stralend feest te maken, maar toch was het een bere-gezellig weekend, een leuke combinatie van actief bezig zijn en gezellig verjaardag vieren.