• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Slochteren

Plaats: camperplaats Duurswoldje
Datum: 09/09/2011 - 11/09/2011

slochteren3I.v.m. een verjaardag moesten we naar Schildwolde. Voor ons een mooie gelegenheid om weer eens naar camperplaats Duurswoldje te gaan en in de omgeving een cache te lopen.
Vrijdagmiddag stonden we om half drie klaar om te vertrekken maar ontdekten op het laatste moment dat onze kachel niet meer werkte. Voor de temperatuur hadden we de kachel niet nodig, maar om te douchen is een beetje warm water wel lekker.
Gelukkig bleek na enig zoeken alleen de zekering op de printplaat kapot te zijn ( eigen schuld ). Na het vervangen van de zekering konden we met een uurtje vertraging naar het noorden vertrekken.
Om vijf uur kwamen we aan in Duurswold. Het gras van de camperplaats was wel doorweekt, maar wel dusdanig stevig dat het zonder problemen te berijden was. Door de camper op de verharding al dusdanig neer te zetten dat we rechtdoor naar ons plekje konden rijden konden we de schade aan de doorweekte grasmat redelijk beperken.
Nadat we ons hadden geïnstalleerd konden we de schade bekijken die een camperaar bij zijn vertrek had aangericht zonder even melding ervan te maken. Het is triest dat dit soort dingen gebeuren. Door dit soort incidenten zal de animo van particulieren om een camperplaats te creëren niet toenemen.

slochteren2De vrijdagavond zijn we naar Schildwolde gefietst om onze familie te bezoeken. Toen we 's avonds laat terug reden viel een fijne motregen, maar was het gelukkig niet erg koud.

Zaterdag hadden we een drukke dag. Naast de cache die we wilden lopen bleek er in Schildwolde ook een oldtimertreffen te zijn georganiseerd door het Unimogteam Schildwolde waar onze familie ook aan meewerkte.
Om tien uur zaten we op de fiets naar het Slochterbos. De cache vooerde ons door het hele Slochterbos met diverse opdrachten. Om twaalf uur hadden we de cache gevonden en konden we verder naar Schildwolde.
Het oldtimertreffen was een mengeling van oude agrarische werktuigen en oude vrachtwagens. Naast talloze opgestelde machines en voertuigen waren er ook diverse demonstraties variërend van dorsen en ploegen tot grondverzet m.b.v. een oude draadkraan en bulldozers. Op een speciale baan konden eigenaren van oude tractoren laten zien wat hun "oudjes" presteerden voor de sleepwagen van de moderne trekkertrek.
slochteren1Om vijf uur waren we we terug bij de camper, lekker even zitten na een vermoeiende dag. 's Avonds zijn we nog even naar de baggerputten gelopen die vlak bij Duurswoldje liggen. Een mooi rustig natuurgebied dat ontstaan is door turfwinning.
De weersvoorspellers hadden gelijk gekregen: De hele dag was het lekker warm en tegen de avond kwamen de onweerswolken. 's Nachts vielen er een paar stevige buien en was er onweer op afstand.

 

Toen we zondagmorgen opstonden was het weer redelijk, af en toe zon. Op het gras was duidelijk het effect van de regen te merken. Doordat het een erg stevige grasmat is, kan het water moeilijk weg waardoor het een beetje sopte.
Tegen elf uur waren we klaar voor vertrek. Na nog even een bezoek te hebben gebracht in Schildwolde waren we om twee uur weer terug in De Krim.

We kijken terug op een heel actief weekend op o.i. een van de betere particuculiere camperplaatsen van Nederland. We hopen dat de fam. Kettler ondanks de recente negatieve ervaring deze camperplaats nog heel lang open houd.