• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Eernewoude

Plaats; Camping Simmerwille in Eernewoude
Datum: 28/07/2011 - 06/08/2011

eernewoude01Na de goede ervaringen van vorig jaar hadden we ook dit jaar weer een familieweek gepland in Eernewoude
Donderdag 28 juli vertrokken we met mooi weer uit De Krim, de vooruitzichten waren redelijk zodat we er zin in hadden.
Toen we om half twee op de camping aankwamen waren Peter en Fraukje al aanwezig en hadden hun vouwwagen net op hun plaats gezet. Daar het grasveld door de regen nog redelijk drassig was keek de campingbaas wel even zorgelijk naar onze camper, maar door de droogste plekken op te zoeken konden we zonder problemen de camper op de plaats zetten.
Doordat Ina op de kleinkinderen ging passen stond het onderkomen van Peter en Fraukje binnen het uur.
Net toen we klaar waren kwamen Konrad en Rebecca het terrein op rijden. Na een kop koffie hebben we met zijn allen hun onderkomen opgezet zodat we rond vijf uur redelijk geinstalleerd waren.
eernewoude02De hele dag was het zonnig, maar niet erg warm.
De eerste dagen was het redelijk weer maar nog niet zo warm zodat we deze dagen benut hebben de toeristische atracties in en rond Eernewoude te bekijken. Doordat onze kleinkinderen in leeftijd varieren van 11 weken tot 8 jaar moesten we onze activiteiten af en toe wat aanpassen, maar dat was voor niemand een probleem omdat ze zich ook best op de camping konden vermaken en ieder gezin ook zelf activiteiten ontplooide waar wij als opa en oma heerlijk tussen door dwarrelden.
Maandag en dinsdag was het heerlijk zomerweer, wat goed uitkwam, want maandag was skutsjesilen in Veenhoop en dinsdag in Eernewoude. Hierdoor was het gezellig druk in Eernewoude zodat er voor iedereen veel te zien was. Vooral de kermis was voor de kleinkinderen een feest.
eernewoude05Na dinsdag werd het weer iets minder, af en toe een regenbui maar wel aangename temperaturen zodat we de hele dag buiten konden zijn. Deze dagen hebben we ons dus ook wat meer met de watersport bezig gehouden.
Door de bewolking koelde het ook s avonds niet meer zo snel af zodat we tot laat nog redelijk comfortabel buiten konden ziten.
Door de regenbuien werd het terrein wel wat drassiger maar afgezien van smerige broeken gaf dit verder nog geen echte overlast.
Zaterdag werd er gewaarschuwd voor kans op veel regen zodat Peter en Fraukje besloten een dag eerder te vertrekken. Zo konden ze op hun gemak de vouwwagen droog inklappen terwijl hun kinderen nog een relaxte dag hadden.
eernewoude06Het weer bleef nog steeds goed zodat we besloten als afscheid te gaan barbecuen waar we om vijf uur mee begonnen. Helaas waren de weergoden het niet met ons eens want zodra het eerste vlees op het vuur lag begon het donker te worden en zagen we de eerste bliksemflitsen al. Gelukkig konden we alles verplaatsen naar de voortent van Konrad en Rebecca zodat we toch nog hebben genoten.
Na de eerste dikke bui vertrokken Peter en Fraukje omdat hun kinderen de accu leeg hadden en hun slaapplaats al opgeborgen was.
Na hun vertrek veranderden de regenbuien in dikke stortbuien waardoor ons veldje steeds meer het aanzien kreeg van een meer. Toen het om acht uur iets minder werd en we eens rond gingen kijken bleek in diverse voortenten het water enkelhoog te staan. Gelukkig stonden Konrad en eernewoude04Rebecca op een redelijk hoge plaats zodat we daar nog met droge voeten konden zitten, maar voor de rest was ons veld alleen begaanbaar met laarzen of op blote voeten. Later hoorden we dat er tussen vijf en middernacht in Eernewoude 100 mm regen was gevallen.
Zondag (onze vertrekdag) stonden we op met stralende zonneschijn. Het veld was nog een drassige bende, maar dat was niet zo raar, want in de sloten rondom was het waterpeil een meter gestegen en stond nu net zo hoog als het veld.
Na een rustig ontbijt in de zon hebben we de camper ingepakt. Met de campingbaas hadden we afgesproken dat hij ons er met de tractor uit zou slepen om een hoop schade aan de grasmat te voorkomen. Zonder grote problemen stonden we om half twaalf op de verharding. Na uitgebreid afscheid van onze kinderen en kleinkinderen vertrokken we om twaalf uur richting De Krim waar we om twee uur aankwamen.