• images/slider/11LOGO01GeelLogo.fw.png
  • images/slider/12LOGO01Logo.fw.png
  • images/slider/13LOGO01NaamLogo.fw.png
  • images/slider/14LOGO01Naam.fw.png

Omgeving Bodegraven

Plaats: SVR camping de Hollandse Boerderij
Datum: 24/04/2010 t/m 27/04/2010

Voor dit weekend zochten we een camping in de buurt van Bodegraven omdat we een uitnodiging hadden gekregen van Ron en Janneke.  Na enig Goochelen viel onze keus op SVR camping De Hollandse Boerderij, een keuze waar Jan en Marjolein, die ook uitgenodigd waren, het direct mee eens waren.
meije01Helaas hadden we vrijdag nog verplichtingen zodat we pas zaterdag konden vertrekken. Na een rustige, filevrije rit kwamen tegen half één op de camping aan, waar Marjolein ons ontving met koffie. Zo herken je je echte campervrienden.
Camping De Hollandse Boerderij ligt in De Meije, een lintdorp dat zich langs het riviertje de Meije slingert. De weg volgt precies de loop van het riviertje zodat er geen enkel recht stuk in de weg zit. De camping bestaat uit drie delen: een kampeerboerderij, een deel voor vaste gasten en een groot trekkersveld. Het trekkersveld was voldoende hard om met de camper te berijden en heeft voldoende 4 A stroomaansluitingen. Het sanitair in eenvoudig maar goed.
Na opstellen van de camper hebben we eerst samen gegeten en daarna was het tijd om de omgeving te verkennen. Toen we over de camping liepen kregen we onze eerste verrassing, want wie kwamen we tegen:
meije02Van de camping zijn we richting het centrum gelopen een wandelingetje van 3 km. Onderweg kwamen we langs het opvallendste bouwwerk van de Meije, een hoge witte watertoren, vanwege zijn vorm Pietje Potlood genaamd. In Meije hebben we heerlijk op een terrasje genoten van het mooie weer.
's Avonds koelde het snel af zodat we lekker in de camper hebben gezeten.
meije04Zondag bracht wel niet het fantastische weer wat beloofd was, maar het was toch lekker buiten. We hadden tijdens onze wandeling al gezien dat er vanaf Pietje Potlood een fietspad door de Zuideinder plas liep zodat we besloten deze maar eens te verkennen. Het gebied waar we door fietsten was verrassend mooi, een echte oase in de Zuid-Hollandse wereld van beton en asfalt.
Rond de Zuideinder plas zijn we weer teruggefietst naar de camping waar we heerlijk in de zon hebben gezeten.
Rond vijf uur zaten we weer op de fiets richting Bodegraven want Jan en Marjolein hadden een tafeltje besproken bij Eetgelegenheid Kobalt. Na een oer-gezellige avond in Bodegraven zijn we rond negen uur teruggegaan naar de camping.
meije03Maandag hebben we eerst lekker uitgeslapen. Het was afgekoeld en er was meer wind, maar toch konden we nog lekker buitenzitten. Na een korte wandeling langs de Meije moesten Jan en Marjolein de spullen opruimen, want Jan moest dinsdag weer werken zodat ze met de camper naar Bodegraven zouden gaan om van daar direct naar huis te rijden.
Om vijf uur waren we op onze afspraak in Bodegraven. Na een gezellige avond waren we om tien uur weer terug op de camping.
Dinsdagmorgen hebben we eerst op ons gemak ontbeten en de camper ingepakt. Rond elf uur vertrokken we uit De Meije.
In dit gebied komen we zeker nog eens terug, want rond de Nieuwkoopse plassen zijn we nog lang niet uitgekeken.